Події

Фіналісти конкурсу з благоустрою території ОДАБА відвідали КМД «Камбіо»

Минулого тижня в Одеській державній академії будівництва та архітектури проходив конкурс, де обирали найкращі проекти з благоустрою території вузу. Своє бачення редизайну представили десять майбутніх архітекторів. Перед студентами стояло завдання змінити всі п’ять скверів, розташованих на території академії, з урахуванням їх функціонального призначення. Серед учасників компетентного журі виступив глава наглядової ради Промислово-будівельної групи «Камбіо-Інвест» Васильківський Ігор Іванович. Як грамотного керівника, його зацікавили амбіційні студенти, яких запросили з екскурсією на наше підприємство.

Сьогодні відбулася зустріч студентів п’ятого курсу, спеціальності архітектор-дизайнер з фахівцями нашого підприємства. Конкурсанти під керівництвом викладача продуктивно провели тут час. Екскурсія включила відвідування музею бетону, лабораторії, кафедри, однак найбільше враження залишилося від наочних прикладів матеріалів і можливостей підприємства, які були представлені на виставці. Саме там можна доторкнутися і оглянути всі представлені торгові марки. Майже все в нашій продукції є для втілення проектів з сучасного благоустрою території вузу.

На початку екскурсії студенти були сповнені скепсису з огляду на те, що не були обізнані про широкі можливості такого матеріалу, як бетон. Студенти більше оцінювали бетон по художніми якостями, однак, до кінця екскурсії, після наочних прикладів, їх думка про матеріал кардинально змінилася. Колірні можливості, а також його довговічність є незаперечним плюсом, крім того, бетон повсюдно застосовується в світовій практиці.

Після екскурсії, гості повернулися на кафедру, де представили конкурсні проекти кожного зі студентів. Наші практикуючі фахівці підказали, виходячи з планів, візуалізацій і бажаних результатів, який з існуючих матеріалів ідеальний для застосування в кожному з проектів. Майбутні архітектори постаралися на славу і змінили місцевість, де звикли проводити час між парами. Тепер вони зможуть доопрацювати і оформити свої роботи, щоб втілити запропоновані варіанти в життя.